
FrikirkeNet er en landsdækkende organisation, som med sine flere end 120 medlemmer består af et bredt netværk af frikirker, organisationer og institutioner. Medlemmerne kommer blandt andet fra Baptistkirken, Apostolsk Kirke, Evangelisk Frikirke Danmark, Mosaik, Vineyard, Hillsong – dertil kommer en række uafhængige medlemmer.
Hvad er FrikirkeNet?
FrikirkeNet har fire indsatsområder:
- At danskerne oplever frikirkerne som tillidsvækkende og samfundsengagerede kirker, der står for klassisk kristendom i en nutidig form.
- At fremme forkyndelsen af det kristne budskab i Danmark samt sikre gode forhold for dette, herunder religionsfrihed.
- At styrke enhed og samarbejde mellem kristne kirker og organisationer.
- I samarbejde med andre at arbejde for udbredelsen af det kristne Guds- og menneskesyn, herunder troen på det enkelte menneskes værdighed.
Se mere på siden "Hvad gør vi?".
Teologisk tilslutter FrikirkeNet sig Lausanne-pagten, der bygger på de oldkirkelige trosbekendelser.
Alle frikirker, organisationer og institutioner, som kan identificere sig med FrikirkeNets målsætninger, er velkommen til at ansøge om medlemskab. Tilmeldingsblanketten kan hentes herunder. FrikirkeNets vedtægter, årsregnskab, generalforsamlingsreferat, etiske principper samt privatlivspolitik findes ligeledes nedenfor. Har du spørgsmål, eller er du interesseret i at vide mere, er du altid velkommen til at kontakte os.
Kontaktinformationer findes her.
- Tilmeldingsblanket
- Vedtægter
- Seneste årsregnskab
- Privatlivspolitik
- Seneste generalforsamlingsreferat
- Etiske principper
- Tal om danske frikirker 2021
- Lausanne-pagten
- Handlingsplan mod seksuelt krænkende adfærd
Kort om FrikirkeNets historie
I løbet af 1990’erne var der forskellige former for tilnærmelser og samarbejder på tværs af frikirkelige trossamfund. De positive erfaringer fra denne øgede fællesmængde betød, at en gruppe personer fra forskellige frikirkelige trossamfund i 1999 mødtes for at afsøge mulighederne for et endnu tættere samarbejde.
Øverst på ønskesedlen stod ressourcer til frikirkernes missionale opgave. Tanken var, at man gennem et øget samarbejde ville kunne frigøre flere ressourcer til denne kerneopgave. Der var også et ønske om at have en fælles repræsentation i forhold til offentligheden, så frikirkerne ikke overlod hele arenaen for den religiøse samfundsdebat til folkekirken og muslimerne. I fællesskab kun man fremme den offentlige forståelse af frikirkerne som værende en troværdig og mærkbar medspiller i det danske samfund.
Samtalerne resulterede i, at FrikirkeNet blev dannet i 2004. Til at begynde med tilsluttede flere end 50 kirker sig netværket. Medlemmerne kom fra pinsekirkerne, Apostolsk Kirke, Baptistkirken, uafhængige kirker samt husmenigheder.
Senere kom kirker fra flere andre frikirkelige trossamfund samt skoler, hjælpecentre, foreninger og organisationer til.
De første synlige udtryk for FrikirkeNet var en pressetjeneste, et månedsmagasin, regionale ledersamlinger samt en årlig, national lederkonference. I 2017 blev magasinet nedlagt, og fokusset blev med ansættelsen af en generalsekretær skubbet i retning af at repræsentere frikirkerne i offentligheden samt at indgå i dialog og samarbejde med andre samfundsaktører.